Tuesday, May 04, 2010

Zabíječ obrů

Tentokrát je druhý svět jiný, uvědomil si Teclis. Vůbec ne¬viděl tytéž věci. Možná proto, že zvětšil okruh tkaniva ochran¬ných kouzel, ale domníval se, že je to spíše vliv sekery. Čím víc času trávil v její přítomnosti, tím jasněji si uvědomoval, jak je mocná. A co víc, když byl Gotrek Gurnisson nyní v do¬sahu jeho kouzel, cítil silné magické spojení mezi trpaslíkem a zbraní.
O takových jevech slyšel už dřív, ale nyní je poprvé viděl projevovat se tak silně. Časem se vytvoří magické spojení mezi kouzelnou zbraní a osobou, jež jí vládne. Je to nevyhnu¬telný vedlejší účinek magických sil, ale tohle bylo něco víc. Tímto spojením proudila do trpaslíka moc, která byla tak slo¬žitá, že dokázala změnit i tvora tak odolného vůči magii, jako je trpaslík, a tak silná, že zde udržela stranou proudy Chaosu. Teclis by dal hodně za to, aby mohl znát historii a původ této zbraně. Pochyboval, že by se trpaslík s ním o to podělil.
Pokud trpaslíka děsila bizarní povaha jejich okolí, nedával to najevo. Teclis uvažoval, jestli vidí totéž co on. V této chvíli se vznášeli v bublině čistého vzduchu, obklopeni hradbami jeho zaklínadla. Venku se rozlévaly magické proudy Stezek Prastarých. Teclis tam cítil nějaké obyvatele. Někteří byli neu¬trální duchové, elementálové a jiná stvoření, která se dokážou živit přímo v toku magie. Většina byli nepřátelští tvorové Chaosu, kteří vstoupili na Stezky a byli tu polapeni. Možná se tu prostě rozhodli žít. Byly to rezonance starších věcí, duchů zaujatých proti Chaosu, které sem možná dosadili jako strážce

Labels: