Sunday, July 29, 2007

Boj

Oddíly lesáckých mariňáků se vynořily zpoza aut nebo ze dveří a vyrazily k patě obrovské budovy. Dým se zatím rozplynul natolik, abych uviděl, že dvoukřídlé dveře výbuch odmrštil dovnitř. Tímto otvorem mariňáci útočili. Pálili krátké dávky z automatických zbraní a likvidovali všechny, kteří se jim postavili na odpor.
Moje skupinka rychle vytáhla z tašek a pouzder ruční zbraně. Gabriel Deeds prudkým pohybem otevřel zámky na kytarovém pouzdře. Vytáhl svůj samopal a přes rameno si pověsil brašnu plnou granátů.
Ohlédl jsem se a spatřil jsem další obří trifidy. Pohybovali se s majestátností, která naháněla hrůzu. Jejich dvacetimetrové stonky se kolébaly s elegancí a výhrůžností obří kobry, zatímco kalichy se houpaly zprava doleva, jako by propátrávaly ulici. Žahadla s dokonalou přesností svištěla vzduchem, aby si připsala na účet další oběť. Přímo před mýma očima jeden muž neopatrně vyhlédl z otevřeného okna v druhém patře. Žahadlo si našlo jeho obličej. Přepadl a zřítil se na zem. Ozvěna jeho výkřiku se ještě chvíli rozléhala ulicí.